Drie gewonden bij nachtelijke aanrijding op E17, mogelijk poging tot vluchtmisdrijf

Kristof Pieters
Bij een aanrijding op de E17 in Waasmunster zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie gewonden gevallen. Een wagen met Franse nummerplaat reed aan hoge snelheid in op een ander voertuig. Het vermoeden bestaat dat de bestuurder vervolgens vluchtmisdrijf wou plegen, maar hij kwam 500 meter verder tot stilstand doordat de motor het begaf.

Het ongeval gebeurde rond 1.10 uur op de E17 richting Gent ter hoogte van de snelwegparking in Waasmunster. Een BMW met Franse nummerplaat reed achteraan in op de wagen van een  familie van Marokkaanse origine. Door de klap ging hun wagen aan het slingeren en botste tot twee maal toe tegen de betonnen vangrail. Een vrouw, die als passagier vooraan in de wagen zat, liep vrij zware verwondingen op. Twee anderen kwamen er met lichte verwondingen vanaf.

Vluchten

Waarschijnlijk probeerde de bestuurder van de BMW na het ongeval te vluchten maar de auto kwam 500 meter tot stilstand toen de motor stil viel. De inzittenden — enkele jongelui — bleven ongedeerd. Door het ongeval kwamen er heel wat brokstukken op de rijbaan terecht. De brandweer moest de snelweg zelfs korte tijd afsluiten om de rijbaan te kunnen opruimen.

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof PietersReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.