De Volkswoningen investeert 10 miljoen euro in sociale huisvesting Waasmunster

“Den Bergop zal wachttijden verkorten”

Een simulatie van hoe het sociale woonproject 'Den Bergop' er zal uitzien.
A2D - Architects Een simulatie van hoe het sociale woonproject 'Den Bergop' er zal uitzien.
Een simulatie van hoe het sociale woonproject 'Den Bergop' er zal uitzien.
A2D - Architects Een simulatie van hoe het sociale woonproject 'Den Bergop' er zal uitzien.
Burgemeester Michel Du Tré (CD&V) zorgde zaterdag voor een eerste symbolische 'spadesteek' met een graafmachine.
Omer Tempels Burgemeester Michel Du Tré (CD&V) zorgde zaterdag voor een eerste symbolische 'spadesteek' met een graafmachine.
Aan de Belselestraat is zaterdag de eerste spadesteek gegeven van het sociaal woonproject ‘Den Bergop’. Op die locatie zullen 25 nieuwe woningen verrijzen op maat van senioren, andersvaliden en gezinnen. “In totaal investeren we het komende jaar 10 miljoen euro in nieuwbouw en renovaties in Waasmunster”, zegt Marcel Segers, voorzitter van sociale huisvestingsmaatschappij De Volkswoningen.

De locatie in de Waasmunsterse volksmond gekend staat als ‘Den Bergop’ kent een lange voorgeschiedenis. Tot eind vorige eeuw stonden er zes seniorenwoningen, maar die werden gesloopt omdat ze niet langer voldeden aan de normen. Het nieuwbouwproject zou jaren aanslepen. Het eerste architectenteam dat onder de arm werd genomen kwam met een veel te duur project op de proppen.

Vijf jaar geleden werd dan beslist om de samenwerking stop te zetten en gingen de Volkswoningen in zee met A2D-architecten uit Tervuren die volgens de jury het beste ontwerp aanleverden. Het project, waarvan dit weekend de eerste spadesteek werd gegeven en de bouw officieel pas volgend jaar start, komt er geen moment te vroeg. “Wetende dat de gemiddelde wachttijd in Waasmunster voor 65-plussers gemiddeld 1,5 jaar bedraagt voor een woning en dat de gemiddelde wachttijd voor een 2-slaapkamer woongelegenheid 7 jaar bedraagt, zal Den Bergop bijdragen tot een verkorting van de wachttijden”, aldus Segers. In totaal pompt De Volkswoningen 3,5 miljoen euro in het project.

Maar er is meer. De Volkswoningen zal in Waasmunster ook nog investeren in een aantal andere projecten en renovatiewerken. “Er is het project ’t Hoeksken waar een 25-tal woongelegenheden moeten komen”. In totaal komen er dus 50 nieuwe woningen bij in Waasmunster. “Daarnaast is er ook een studiebureau aangesteld dat een aantal renovatiewerken in goede banen moet leiden in de wijk Hollandse Molen”, zegt Segers. Zo staan er werken gepland in de Zuidermolen, Guido Gezellestraat en Frank Baurstraat. Op het programma: vernieuwing van het buitenschrijnwerk, vervangen van daken en verwarmingsinstallaties en renoveren van gevels.

Burgemeester Michel Du Tré (CD&V) is verheugd met de geplande investeringen. “De Volkswoningen doet de komende jaren in Waasmunster een globale investering van meer dan tien miljoen euro gespreid over nieuwbouw en renovaties. Als gemeentebestuur zijn we daar bijzonder blij mee. We vernieuwen niet alleen regelmatig het bestaand patrimonium, we breiden het ook stelselmatig uit. Hierdoor halen we met gemak het doel dat door de Vlaamse regering wordt opgelegd inzake sociale huisvesting.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.