Corona vastgesteld bij twee bewoners woonzorgcentrum 't Heuverveld: “Maatregelen om verdere verspreiding tegen te gaan”

Illustratiefoto
Geert De Rycke Illustratiefoto
Er is een besmetting met het coronavirus vastgesteld bij twee bewoners van woonzorgcentrum 't Heuverveld in Waasmunster. “Er is beslist om besmette bewoners over te brengen en in een aparte afdeling te verzorgen in WZC Het Hof te Sint-Niklaas”, zegt burgemeester Jurgen Bauwens (CD&V).

Door de bewoners op een aparte afdeling te verzorgen, willen de gemeente en de vzw Samen Ouder een verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegenhouden.  “Dankzij onze goede samenwerking met Samen Ouder kunnen we beroep doen op een nog groter potentieel aan gespecialiseerd personeel en ervaring en kunnen deze maatregelen genomen worden”, zegt de burgervader van Waasmunster. “Vanzelfsprekend is deze cohorte/isolatie-afdeling van WZC Het Hof volledig afgesloten van de rest van het woonzorgcentrum.”

Sterke ondersteuning

De afdeling wordt ondersteund door AZ Nikolaas en de coördinerende arts van WZC Het Hof, en bestaat uit een vast zorgteam van WZC Het Hof, verpleegkundigen van AZ Nikolaas en een psycholoog verbonden aan Odisee Hogeschool. “Vanzelfsprekend worden dezelfde procedures gevolgd als in de ziekenhuizen en worden dezelfde beschermingsmaatregelen en -materialen aangeleverd door AZ Nikolaas”, zegt Bauwens.

“Er wordt werkelijk alles aan gedaan om verdere verspreiding te voorkomen, dit in overleg met de gemeentelijke veiligheidscel van Waasmunster en de afgevaardigde van Volksgezondheid. Om die reden verblijven alle bewoners van de gelijkvloerse afdeling op hun kamer. Wij hopen van ganser harte dat de beide bewoners snel herstellen”, besluit de burgemeester.