Chauffeur op slag dood nadat hij inrijdt op vrachtwagen op E17

Op de E17 in Waasmunster is zaterdagochtend een 29-jarige man uit Sint-Niklaas om het leven gekomen bij een zwaar verkeersongeval. Hij reed zich te pletter op een vrachtwagen die op de rechterrijstrook reed.

Het ongeval gebeurde rond 5 uur zaterdagochtend. De man reed in de richting van Antwerpen. Zo’n kilometer voor de afrit van Waasmunster reed hij met hoge snelheid achteraan in op een Portugese vrachtwagen die op de rechterrijstrook reed. De klap was zo hevig dat de man op slag dood was. De Portugese vrachtwagenchauffeur en zijn bijrijder waren zwaar onder de indruk. “We reden op de rechterrijstrook 90 kilometer per uur”, getuigt de chauffeur. “Het was heel rustig op de weg. Plots hoorden en voelden we een zware klap en zijn we op de pechstrook gestopt. Ik kan het niet vatten waarom en hoe dit drama is kunnen gebeuren. Ik denk nu vooral aan de nabestaanden van het slachtoffer”, reageert de trucker aangeslagen.

Kristof Pieters

De opgeroepen hulpdiensten konden enkel het overlijden van de man vaststellen. Volgens het parket van Oost-Vlaanderen gaat het om een 29-jarige man uit Sint-Niklaas. Er werd een verkeersdeskundige van het parket aangesteld om de oorzaak van het ongeval te onderzoeken, maar omdat er geen getuigen waren en er ook geen camerabeelden zijn, is het moeilijk de juiste oorzaak te achterhalen. Mogelijk is de automobilist in slaap gevallen achter het stuur. Door het ongeval waren twee van de drie rijstroken ruim drie uur afgesloten.

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Danny Willems

  Als je de schade ziet aan de auto en de vrachtwagen zal hij wel meer dan 120/130 gereden hebben. Niettemin spijtig dat een jong leven terug weg is. Veel sterkte aan familie en vrienden.

 • Preso Kathleen

  Met respectErwin Troniseck, maar ik denk dat ministerWeyts juist te actief is geweest. Overal trajectcontroles, meer controle en overal slimme camera s . Dit is een spijtig ongeval waar niemand aan kan doen. Als de bestuurder in slaap valt, kan je hier niets aan doen. Sterkte aan de nabestaande.

 • Erwin Troniseck

  Het wordt elke dag gevaarlijker op onze wegen. Rij je tegen 125 op de GPS dan kleven ze nog aan je bumper en wanneer je terug invoegt stuiven ze je snoeihard voorbij. Die Weyts heeft in zijn regeerperiode ook niks uitgevreten.

 • Hugo Vangeleyn

  Hoog tijd dat er snelheidbegrenzers in een auto standaard ingebouwd worden gekoppeld aan de gps. Dan is hard rijden uitgesloten. Tegen 120 of 30 km/uur sneller dan de vrachtwagen had die jongen zeker nog geleefd.

 • Eddy Dierickx

  Veel sterkte voor de familie!!