Auto met vijf Franse jongeren gaat over de kop op E17: één dode en vier gewonden

Op de autosnelweg E17 in Waasmunster is zondagavond een dode gevallen bij een zwaar verkeersongeval. Een auto met Franse nummerplaat ging verschillende keren over de kop. Vier andere inzittenden raakten gewond.

Het ongeval gebeurde rond 20 uur zondagavond op de E17 in de rijrichting van Antwerpen. Een getuige zag hoe de bestuurder van een auto met Franse nummerplaat plots van zijn rijvak afweek en bruusk in de vangrail terecht kwam. De auto ging vervolgens een paar keer over de kop en kwam tot stilstand op de pechstrook.

Eén van de inzittenden werd uit de wagen geslingerd. Het slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd en afgevoerd naar het ziekenhuis, maar overleed daar aan zijn verwondingen. Nog vier andere inzittenden raakten gewond, maar waren er op het eerste gezicht niet zo erg aan toe.

Over de oorzaak van het ongeval is nog geen duidelijkheid. Een getuige hoorde, kort voor de bestuurder de controle verloor, wel een harde knal. Mogelijk werd dit veroorzaakt door een klapband, maar dat kon nog niet bevestigd worden. Het parket van Oost-Vlaanderen stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse.

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ingrid van den Beemt

  Denk eerder ongeduldig inhalen terwijl voorganger nog niet eens volledig op andere rijstrook zat, waardoor de ongeduldige met middentaluut in aanraking is gekomen. De sporen begonnen nl wel erg dicht bij dat taluut zagen we in het voorbij gaan.

 • Erwin Vandriessche

  Bij een wagen die over kop ligt en op deze foto kan je niet aan de banden zien of die lek zijn, daar ze onbelast zijn en niet allemaal in detail in beeld komen. Maar volgens ik lees uit beschreven verklaring van de getuige lijkt mij een klapband of vastgelopen wiel een mogelijke reden van dit tragisch ongeval.

 • Romain Thyssens

  Ben er gepasseerd voor de tenten er stonden. Er waren twee mooie rechte stroken rubber richting vangrails. Bij een klapband gaat die wagen natuurlijk niet rechtdoor blijven remmen. En op de foto zie je ook nog vier volledige banden. Klapband mag uitgesloten worden.

 • Dirk De Buyst

  Twee uur stapvoets filerijden/stilstaan. De auto lag op de pechstrook, zelfs nog geen takelwagen ter plaatse na al die tijd. En die verkeersexpert heeft lang op zich laten wachten, heb hem zien passeren langs de pechstrook.

 • Wouter Mareels

  De 4 banden lijken mij nog ok, waarschijnlijk een andere oorzaak dan een klapband.