Aanschuiven voor toestel kilometerheffing

Het is aanschuiven geblazen aan de verdeelautomaat bij tankstation Maes.
Foto Pieters Het is aanschuiven geblazen aan de verdeelautomaat bij tankstation Maes.
De pas ingevoerde kilometerheffing veroorzaakt overlast in... de Nijverheidslaan in Waasmunster. Niet omdat daar rekeningrijden van toepassing is, wel omdat er een verdeelautomaat staat voor de OBU-toestellen, die trucks nu verplicht aan boord moeten hebben.

OBU staat voor On Board Unit en het toestel registreert de gereden kilometers per satelliet. Achteraf worden ze dan gefactureerd.


Veel buitenlandse chauffeurs waren niet voorbereid op de invoering van de maatregel en moeten nog snel een toestel aanschaffen. Er bevindt zich een verdeelautomaat aan benzinestation Maes. "Het regende de afgelopen dagen telefoons met klachten over de buitenlandse vrachtwagens die er staan aan te schuiven", zegt schepen van Mobiliteit Jurgen Bauwens (CD&V). "De wegreuzen plaatsen zich her en der op de weg, ze belemmeren het zicht van fietsers, voetgangers en automobilisten en hinderen wagens bij het tanken. Ik heb na overleg met de politie contact opgenomen met de firma Maes en die toont begrip. Er is namelijk geen parking in de buurt en de verdeelautomaat ligt te ver van de 'tolwegen'. Zaakvoerder Dirk Maes zal het nodige doen om de automaat op non-actief te plaatsen. Hij zal aan de firma Satellic vragen om een beter plaats te zoeken en het bedrijf zal het aankooppunt ook zo snel mogelijk van zijn website verwijderen." (PKM)