Zandloper en Notelaar zoeken nieuwe directie

Annemie De Bie.
Joeri Seymortier Annemie De Bie.

Annemie De Bie, de directeur van scholen De Zandloper in Zomergem en de Notelaar in Waarschoot, stopt er eind dit schooljaar mee.


Annemie De Bie is zestig geworden en gaat op 1 september met pensioen. Wie de nieuwe directie wordt voor de twee scholen, wordt pas eind volgende maand bekend gemaakt. "Ik ga mijn twee scholen, de kinderen, mijn team en de ouders echt missen", zegt Annemie De Bie. "Mijn twee kleindochters zie ik elke dag op mijn school, en ook dat ga ik missen. Zo erg zelfs, dat ik nu al af en toe in tranen uitbarst op school. Ik ben directeur sinds 2000 en het is tijd voor iemand anders nu. Ik stel mij niet te veel vragen bij de toekomst. Ik ga nog meer genieten van mijn man, kinderen en kleinkinderen en wil meer gaan reizen. En vooral: ik ga 's ochtends geen wekker meer moeten zetten. Daar kijk ik naar uit."


Annemie De Bie blijft wel politiek actief in Zomergem. Ze blijft het gezicht van Groen en wil zich goed voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen van oktober volgend jaar. (JSA)