Waarschootse Gemeentebelangen stopt

De partij Waarschootse Gemeentebelangen (WGB) uit Waarschoot stopt er officieel mee. Naar eigen zeggen is er in Lievegem geen plaats voor een gemeentelijke partij.

De Waarschootse Gemeentebelangen is een uitloper van Volksunie Waarschoot, die meer dan vijftig jaar geleden gesticht werd. “Door de fusie naar Lievegem is er geen plaats meer voor een gemeentelijke partij als die van ons”, zegt huidig gemeenteraadslid en voormalig schepen Ellen Coppens. “De WGB, met zijn Vlaamse roots, gooide in de beginjaren hoge ogen met lijsttrekker en bezieler Fons Van Holderbeke. Heel wat legislaturen maakte WGB deel uit van het Waarschootse bestuur. Maar WGB stopt er nu definitief mee. Sommige leden zetten de politieke ambitie verder in een andere partij, zoals Jurgen Antheunis en Gunter Lippens. Ikzelf zet een punt achter mijn politieke carrière. Vanuit de kas heeft de WGB heeft een schenking gedaan aan de vzw Humival en aan MFC Meetjesland. Wij willen de Waarschootse burger danken voor de jarenlange steun. Mijn laatste wens? Dat iedereen op zondag 14 oktober 2018 de juiste keuze mag maken”, zegt Ellen Coppens nog.

Links schepen Ellen Coppens, jaren geleden in haar functie als schepen van Waarschoot.
JVK Links schepen Ellen Coppens, jaren geleden in haar functie als schepen van Waarschoot.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.