Vanaf maandag: tien nieuwe sociale koopwoningen in Krakeelhoek

De inplanting van de nieuwe verkaveling.
RV De inplanting van de nieuwe verkaveling.
Volgende week maandag wordt in de Krakeelhoek in Waarschoot begonnen met de bouw van tien sociale koopwoningen.

Het is de Kleine Landeigendom Het Volk die zal bouwen, op 500 meter van het dorp van Waarschoot. Een goede zaak, want in Waarschoot staan nog 39 kandidaat-kopers op de wachtlijst van de huisvestingsmaatschappij. “De bouwwerken beginnen op maandag 15 oktober”, zegt directeur Hans Heyse. “De bouw moet klaar zijn in het voorjaar van 2020. Er zijn drie verschillende types woningen. Er komen zes woningen met drie slaapkamers die bedoeld zijn voor vier personen, twee woningen met drie slaapkamers die bedoeld zijn voor vijf personen, en nog eens twee woningen met zelfs vier slaapkamers, bedoeld voor zes personen.”

De kostprijs van de tien woningen wordt geraamd op 1,78 miljoen euro, exclusief BTW. “Waarschoot scoort zeer goed op de sociale huurmarkt”, zegt burgemeester Ann Coopman (CD&V). “In 2025 moet de gemeente negen procent sociale woningen hebben. Vandaag tikken we al af op 7,8 procent. Met de ingeplande nieuwbouwprojecten kunnen wij dit streefcijfer zeker halen. Er komen nog sociale woningen op de site van de Sint-Jozefskerk, de Krakeelhoek, de Passage en in de Akkerstraat.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Didier Dossche

    En de sociale huurwoningen dan?