Onrust over sorteercentrum Bpost

Enkele buurtbewoners en Groen Waarschoot van de kmo-zone maken zich zorgen over de komst van een nieuw sorteercentrum van Bpost.

Het sorteercentrum moet normaal rond mei de deuren openen in de oude drankhallen van Creve Drinks of in de volksmond De Wilde. De buren van onder andere de Kapellestraat en Priorijstraat maken zich zorgen. Piet Van De Velde en Ingrid Eeckhout leggen uit: "Wij vrezen 's nachts geluidsoverlast door draaiende vrachtwagens en aan- en afrijdende medewerkers van Bpost, op uren waarop nu nog geen bedrijvigheid is in onze kmo-zone. Er komt ook lichtoverlast door de spots op de parking. Er komen mobiliteitsproblemen en de extra vrachtwagens zijn gevaarlijk voor de fietsende kinderen."


Groen Waarschoot eist dat de gemeente kiest voor de leefbaarheid van de buurt. "Het gebouw van De Wilde staat er al tien jaar. De gemeente heeft enkel een extra vergunning afgeleverd om een parking en een luifel aan te leggen", zegt schepen Jochen De Smet (Open Vld). "In maart is er een overleg met de buurt en Bpost om angst voor licht- en geluidshinder te bespreken. De postbodes uit Waarschoot en acht omliggende gemeenten komen naar Waarschoot. Ook Waarschotenaren zullen daardoor bij Bpost kunnen solliciteren." (JSA)