De ploeg vrijwilligers van vzw Tabora met voorzitter Marie-Jeanne Sente (rechts op de foto) zorgden dit weekend voor een brunch voor een honderdtal mensen in armoede.
Volledig scherm
De ploeg vrijwilligers van vzw Tabora met voorzitter Marie-Jeanne Sente (rechts op de foto) zorgden dit weekend voor een brunch voor een honderdtal mensen in armoede. © Kristof Pieters

Vzw Tabora verdeelt al 30 jaar voedsel: “Jammer dat we vandaag nog altijd nodig zijn”

KruibekeDe vzw Tabora is exact dertig jaar bezig met voedselbedeling. “Maar eigenlijk is dat geen reden tot feesten”, vindt voorzitter Marie-Jeanne Sente. “We zouden vandaag liever overbodig zijn.” De vereniging krijgt nu een nieuwe stek in de voormalige bibliotheek van Rupelmonde. “En hopelijk kunnen we hier nu even blijven. Het is al de elfde keer dat we moeten verhuizen.”

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 1. Kruispunt van Assesteenweg en Kraanstraat in Borchtlombeek krijgt verkeerslichten
  Roosdaal/Ternat/Lennik

  Kruispunt van Assesteen­weg en Kraan­straat in Borchtlom­beek krijgt verkeers­lich­ten

  Het kruispunt van de Kraanstraat en de Assesteenweg in Borchtlombeek zal heringericht worden en krijgt ook verkeerslichten. Het gaat om een dossier waarbij de gemeenten Ternat, Roosdaal en Lennik hebben samengewerkt. Ternat hoopt hiermee het sluipverkeer in Wambeek te laten verdwijnen en Lennik gaat ervan uit dat het de snelheid van wagens die richting Eizeringen gaan zal verlagen.