Vrouw gebruikte zoontje tijdens bedelen

Een Roemeense vrouw (24) uit Schaarbeek moest zich gisteren voor de strafrechter verantwoorden omdat ze haar vijfjarig zoontje gebruikt zou hebben om te bedelen en te stelen. Ze riskeert een jaar cel en 3.000 euro boete.

De vrouw werd in november van vorig jaar in Leuven afgezet door een man in een Mercedes. "De politie zag hoe ze met haar kind op het Mathieu de Laeyensplein een bejaard koppel aansprak en hen om geld vroeg", aldus de procureur. "Ondertussen probeerde het kind in de openstaande handtas van het slachtoffer te grijpen."

Medelijden

De politie kon de vrouw tijdig arresteren, samen met een tweede man die voor haar een oogje in het zeil hield. Het kind bleek een gsm en wat kleingeld op zak te hebben. "Bedelen omdat je geld nodig hebt voor het openbaar vervoer, is gewoon een drogreden. Het kind diende enkel om medelijden op te wekken", aldus nog de procureur, die een celstraf van een jaar voor het duo vroeg.

De man stuurde zijn kat naar de rechtbank. De vrouw gaf toe dat ze gebedeld had, maar ontkende dat ze haar kind daarvoor gebruikt had. De kleuter zou ondertussen naar school gaan en zij zou ook vast werk hebben. Het vonnis volgt op 7 oktober.

(KAR)