Vriendjes dochter achter homejacking

Een 16-jarige jongen uit Antwerpen is opgepakt als verdachte voor de homejacking van vorige week op een zakenfamilie in Stabroek. Een tweede verdachte is na ondervraging vrijgelaten. De jongens gijzelden de huishoudster en haar zoontje en maakten een Mercedes ML buit.

Eén week na de homejacking bij zakenman Dirk Schouteden heeft de politie al één verdachte te pakken. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Antwerpen. Hij werd samen met een vriend vorige vrijdag gearresteerd. De tweede verdachte is vrijgelaten.

Parketwoordvoerster Sylvie Van Baden: "De minderjarige is gelet op de bijzonder laakbare feiten, door de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst."

De familie Schouteden was vorige week op vakantie. Een huishoudster was op 30 september aan het werk op Hoogeind in de villa naast het kasteel Sollenhof, waar de kantoren zijn van de firma's van Schouteden zijn gevestigd. Het domein is professioneel beveiligd met poorten, camera's en met een ouderwetse slotgracht rond het kasteel.

Die dinsdag in de late namiddag belde een jonge kerel aan de villa aan. Het achtjarige zoontje van de huishoudster deed de poort van het slot omdat hij de beller meende te herkennen. Twee jongens stormden de villa binnen. Alles wijst erop dat minstens de jongen die aanbelde, een bekende was van de familie Schouteden. Hij zou tot de brede kennissenkring van de tienerdochter behoren.

De jonge homejackers wisten goed dat de familie Schouteden op vakantie was. Ze overmeesterden de huishoudster, boeiden haar en sloten haar met haar zoontje op op een plat dak van de woning. Daarna kamden ze het huis uit op zoek naar een kluis maar vonden die niet. Zij gingen er uiteindelijk vandoor met de gezinswagen, een Mercedes ML. Die werd twee dagen later al teruggevonden op een parking aan de Desguinlei in Antwerpen.

De politie is nog op zoek naar minstens één medeplichtige van de minderjarige verdachte. (PLA)