Vriendin die slachtoffer onderdak biedt in elkaar geslagen met riek

De uitslaande woningbrand in de Lebekestraat in Ouders heeft gisterenmiddag nog een staartje gekregen. De vriendin van het slachtoffer werd in elkaar geslagen met een riek. Familieleden van M.S. konden het niet verkroppen dat hem hulp werd geboden. De vrouw hield verschillende blauwe plekken en kneuzingen over aan de aanval. Ze is zwaar onder de indruk.

De 48-jarige M.D.C. en de 44-jarige V.D.P. uit Outer boden het slachtoffer (M.S.) van de uitslaande brand in de Lekebestraat onderdak aan. In de late namiddag besloot het drietal nog eens terug te keren naar de zwaar beschadigde woning. "Te voet, want we wonen om de hoek. Eenmaal daar aangekomen ging M.S. de woning binnen om te zien of er nog iets te redden viel. Op dat moment stonden mijn vriend en ik op straat toe te kijken toen zijn broer en vader al roepend naar buiten kwamen", zegt het slachtoffer. De 43-jarige broer van M.S. had een riek in zijn hand en zwaaide er wild mee in het rond. Ook de 70-jarige vader was razend en riep dat ze 'van zijn erf' moesten gaan. "Hij probeerde me te steken met die riek en sloeg de steel kapot op mijn rug en armen", klinkt het. De blauwe plekken op de armen, een gekneusde rib en pijn in de rug en nek zijn het gevolg van de aanval. Het drietal belde de politie die kort nadien met twee patrouilles ter plaatse kwamen. Of de daders zijn verhoord of opgepakt, is niet duidelijk.

"Er was wel iemand die het hele gebeuren met zijn gsm heeft gefilmd, maar die man is daarna doorgereden. Ook een andere voorbijganger zag de feiten gebeuren", zegt de partner van de vrouw. Wie meer informatie heeft over de aanval, kan contact opnemen met de lokale politie van Ninove op 054/31.32.32. (TVDN)

De vriendin van het slachtoffer van de woningbrand hield er onder meer blauwe plekken op de armen aan over.
Mozkito De vriendin van het slachtoffer van de woningbrand hield er onder meer blauwe plekken op de armen aan over.