Deze oproep tot opstand in Turnhout circuleert al enkele dagen op sociale media.
Volledig scherm
Deze oproep tot opstand in Turnhout circuleert al enkele dagen op sociale media. © Jef Van Nooten

Vrees voor onrust in ons land groeit: verscheidene steden vroegen al versterking van federale politie

In Nederland zijn protesten tegen de coronamaatregelen en de avondklok gisteren voor de derde dag op rij uitgemond in gewelddadige rellen. Ook bij ons groeit de vrees voor onrust na een aantal verontrustende berichten op sociale media. In Maasmechelen werd maandag een molotovcocktail richting het huis van een oud-burgemeester gegooid. “Maasmechelen, we gaan beginnen”, is te horen op videobeelden van het incident. Ook onder andere in Sint-Niklaas, Genk, Turnhout en Kortrijk wordt opgeroepen om over te gaan tot een opstand. Verschillende steden hebben dan ook al versterking aangevraagd van de federale politie. En dan is het nog afwachten of ook iedereen bediend kan worden...

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Kuurnenaren vieren tóch wielerhoogdag, ondanks eerste Kuurne-Brussel-Kuurne ooit met amper publiek
  Kuurne/Kortrijk

  Kuurnena­ren vieren tóch wielerhoog­dag, ondanks eerste Kuur­ne-Brus­sel-Kuur­ne ooit met amper publiek

  De Champs-Élysées van de wielersport ligt zondag in de Brugsesteenweg in Kuurne, waar Kuurne-Brussel-Kuurne start en aankomt. Voor het eerst ooit met amper publiek langs het parcours, want toeschouwers zijn verboden door de coronamaatregelen. Toch vieren de Kuurnenaren vandaag hun wielerhoogdag, desnoods in hun eigen tuin. Corona krijgt het koersgevoel niet klein.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven