In park De Bruul is de 5G-technologie al aanwezig en die vooruitgang moet helpen in de strijd tegen sluikstorten en andere overlast.
Volledig scherm
PREMIUM
In park De Bruul is de 5G-technologie al aanwezig en die vooruitgang moet helpen in de strijd tegen sluikstorten en andere overlast. © Vertommen

Vrachtwagens zonder chauffeur vanop afstand besturen? Telenet test 5G-netwerk uit in Leuven en dat biedt veel mogelijkheden

LeuvenTelenet test samen met de stad Leuven, KU Leuven en imec de mogelijkheden van 5G uit. De telecomoperator installeerde zeventien 5G-zendmasten in Leuven. Onder meer de politie test de technologie al actief uit om sluikstorters te betrappen. “De beelden komen haarscherp onze controlekamer binnen”, aldus woordvoerder Marc Vranckx. Blijft de vraag: wat heeft het 5G-netwerk te bieden voor u?

1 reactie

 • Hugo hofmans

  1 maand geleden
  Niks interessants. Het is door al die prullen en het overdrijven ermee dat we als mens zover gekomen zijn. Op termijn komen daar "vodden" van, zoals ze zeggen. De mentaliteit van de mensen worden daardoor altijd maar egoïstischer en slechter.
 1. Regen deert aanwezigen Leuven Zingt niet
  LEUVEN

  Regen deert aanwezigen Leuven Zingt niet

  Leuven Zingt is zaterdag een regeneditie geworden, maar dat deerde de aanwezige muziekfanaten niet. Leuven Zingt vond plaats op het grasveld naast de hockey langs de Hertogstraat in Heverlee, de plek die deze zomer wordt ingepalmd door Leuven Air om het Groot Verlof even te doen vergeten tijdens corona. Tijdens Leuven Zingt werden klassiekers uit het collectieve muziekgeheugen ten berde gebracht, al probeerde de regen daar een stokje voor te steken. Toch hield iedereen vol en werd het best nog een gezellige boel.