In park De Bruul is de 5G-technologie al aanwezig en die vooruitgang moet helpen in de strijd tegen sluikstorten en andere overlast.
Volledig scherm
PREMIUM
In park De Bruul is de 5G-technologie al aanwezig en die vooruitgang moet helpen in de strijd tegen sluikstorten en andere overlast. © Vertommen

Vrachtwagens zonder chauffeur vanop afstand besturen? Telenet test 5G-netwerk uit in Leuven en dat biedt veel mogelijkheden

LeuvenTelenet test samen met de stad Leuven, KU Leuven en imec de mogelijkheden van 5G uit. De telecomoperator installeerde zeventien 5G-zendmasten in Leuven. Onder meer de politie test de technologie al actief uit om sluikstorters te betrappen. “De beelden komen haarscherp onze controlekamer binnen”, aldus woordvoerder Marc Vranckx. Blijft de vraag: wat heeft het 5G-netwerk te bieden voor u?

1 reactie

 • Hugo hofmans

  1 jaar geleden
  Niks interessants. Het is door al die prullen en het overdrijven ermee dat we als mens zover gekomen zijn. Op termijn komen daar "vodden" van, zoals ze zeggen. De mentaliteit van de mensen worden daardoor altijd maar egoïstischer en slechter.
 1. Jan Callewaert en Jacques Vermeulen geven startschot voor Digital City Poles in Leuven: “5G zal ons op termijn enorme mogelijkheden bieden”
  PREMIUM
  Leuven

  Jan Callewaert en Jacques Vermeulen geven startschot voor Digital City Poles in Leuven: “5G zal ons op termijn enorme mogelijkhe­den bieden”

  De stad Leuven maakt al jaren werk van de digitale toekomst en kan daarbij rekenen op de expertise van tal van instellingen en ondernemers. Ook Jan Callewaert en Jacques Vermeulen treden nu op de voorgrond en wel met het project ‘Digital City Poles’. “Van fijn stof meten tot zelfrijdende shuttles. Er zijn veel mogelijkheden”, zegt ondernemer Jan Callewaert. Minister Crevits (CD&V) ziet het project als een boost voor de Vlaamse maakindustrie.