Vrachtwagen kantelt op E40: monsterfile vanaf Aalst

Twee inzittenden van een vrachtwagen zijn vrijdag kort voor het middaguur lichtgewond geraakt toen hun truck kantelde op de E40. De gevolgen voor het verkeer waren zwaar.

Het ongeval gebeurde in de richting van Brussel, zo'n tweehonderd meter voor de afrit Ternat. De chauffeur werd mogelijk gehinderd, waarna hij met zijn truck in de grasberm naast de snelweg terechtkwam. Het gevaarte begon te slingeren, kantelde en schoof nog enkele meters over de rijbaan.

De hulpdiensten rukten massaal uit, maar de chauffeur en zijn passagier konden zich op eigen kracht uit het voertuig bevrijden. Ze raakten lichtgewond en werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

Lading op de weg

De vrachtwagen van Horeca Logistic Services (HLS) uit Ternat was geladen met lege bakken en vaten, en versperde twee rijstroken en de pechstrook. Daardoor was het al snel een uur aanschuiven vanaf Aalst. In de richting van Gent stond een kijkfile vanaf Groot-Bijgaarden. Bij het rechttrekken van de truck viel een deel van de lading uit de laadruimte. Het duurde tot de late namiddag vooraleer de snelweg opnieuw vrij was. (TVP)

Het verkeer moet over één rijstrook naast de gekantelde vrachtwagen passeren, met zware hinder tot gevolg.
Mozkito Het verkeer moet over één rijstrook naast de gekantelde vrachtwagen passeren, met zware hinder tot gevolg.