Scheldtirade tegen agente brengt man voor rechtbank

Erik G. uit Vosselaar riskeert een celstraf voor smaad aan de politie. Zo noemde hij een vrouwelijke agente meermaals een 'buffel van 120 kilo'.

De problemen begonnen op 10 april 2017. Erik G. belde naar de politie met de vraag om vaststellingen te komen doen bij hem thuis. Twee agenten gaan ter plaatse. "Ze zagen twee dreigende honden achter de poort staan en vroegen aan G. of de honden toch zeker veilig vast zaten voordat ze zouden binnen komen."


De man antwoordde bevestigend, maar even later kwamen de honden toch aan de benen van de agenten snuffelen. "Toen de agente hem vroeg de honden weg te halen, begon G. te lachen en haar te bespotten."

"Buffel van 120 kilo"

De politie is daarop vertrokken. Erik G. startte daarop een campagne om de vrouwelijke agente zwart te maken bij haar collega's. "Die dikke heeft schrik van honden. Wat gaat ze doen als iemand met een blaffer voor haar staat? Zulke grote pampers bestaan er niet", tierde hij tijdens een telefoongesprek met de politie. Tijdens andere gesprekken met de politie verwees hij telkens naar de agente met de bewoordingen 'die buffel van 120 kilo'. Het openbaar ministerie vraagt een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden. (JVN)