Man betast vrouw die hij lift aanbiedt

Ton Wiggenraad
De 55-jarige P.B. uit Vosselaar riskeert een celstraf voor zedenfeiten. De man bood vorig jaar een vrouw een lift aan. Tijdens de rit betastte hij de vrouw en bevredigde de man zichzelf.

De feiten dateren van augustus 2018. “Hij raakte de borsten en benen van de vrouw aan, en vertelde haar dat hij een erectie kreeg”, schetst het openbaar ministerie. “Nadien raakte hij ook zijn eigen geslachtsdeel aan en maakte bewegingen alsof hij zichzelf wilde bevredigen. Hij verplichtte de vrouw om te kijken, maar dat deed ze niet. Ze trok de deur open en verliet het voertuig.”

De beklaagde en zijn slachtoffer kenden elkaar alleen van ziens, maar P.B. kon geïdentificeerd worden op basis van zijn nummerplaat. De man stond al bij de politie gekend voor acht voorvallen van openbare zedenschennis. De aanklager vraagt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 10 maanden, met als belangrijkste voorwaarde dat de man zich laat begeleiden voor zijn alcoholverslaving. “Door de alcohol verliest hij zijn normbesef”, vertelde zijn advocaat aan de rechtbank. Vonnis op 23 april.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.