Leerlingen lager onderwijs maken 500 liter soep
voor het goede doel

De soepverkoop van Gemeentelijke Basisschool Heieinde was een succes.
Ton Wiggenraad De soepverkoop van Gemeentelijke Basisschool Heieinde was een succes.
De leerlingen uit de Gemeentelijke Basisschool Heieinde in Vosselaar hebben 500 liter soep gemaakt en verkocht voor het goede doel. De actie kadert in het geheel van Soep op de Stoep.

De leerlingen uit de basisschool zijn wel twee dagen zoet geweest met het snijden van de verschillende groenten voor hun soep. Ze maakten prei-, tomaten-, pompoen-paprika- en wortelsoep. “De groenten zijn deels verkregen door sponsoring van lokale handelaars, maar ook onze leerlingen hebben hun steentje bijgedragen en brachten lekkere groenten van thuis mee”, zegt directrice Greet Raevens. ‘s Middags aten de leerlingen een warme kop soep en doneerden ze 0,50 euro voor hun goede doel. Vanaf 15 uur verkochten de leerlingen soep aan alle sympathisanten aan 0,50 euro per beker, die ter plaatse genuttigd kon worden. Ook was er de kans om een liter soep te komen aan de prijs van 3 euro. De school zal de opbrengst schenken aan Welzijnszorg, een organisatie die de strijd aangaat tegen armoede en uitsluiting.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.