CD&V schuift 27-jarige naar voren als kandidaat-burgemeester

Ton Wiggenraad
De 27-jarige Gilles Bultinck (foto) wordt lijsttrekker bij CD&V Vosselaar voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Huidig burgemeester Josee Heykants-Jansens zal de lijst duwen, maar zet na 2018 definitief een punt achter haar carrière.

Met hun keuze voor Gilles Bultinck bewijst CD&V dat ze ook de jonge kiezer willen aanspreken. Gilles werd in 2012 op 23-jarige leeftijd één van de jongste schepenen in de regio en heeft na bijna vijf jaar lokale politiek de smaak helemaal te pakken. Hij zette zijn voltijdse job stop om zich te kunnen concentreren op zijn ambt én de komende verkiezingen. "Eén van de grote uitdagingen zal mijn jonge leeftijd worden. Het is altijd moeilijk om als jong persoon vertrouwen te krijgen van de kiezers", vertelt Gilles. Het lijsttrekkerschap van Gilles betekent ook dat huidig burgemeester Josee Heykants-Jansens stopt na deze legislatuur. Ze is intussen 19 jaar burgemeester en wordt eind 2018 76 jaar. Als oudste burgemeester in de Kempen zal Heykants-Jansens na de volgende gemeenteraadsverkiezingen de sjerp overdragen.


Op de gemeenteraad gisteren heeft Chris Schoenmakers (CD&V), een half jaar later dan verwacht, ook de eed afgelegd als nieuwe schepen. Schoenmakers herstelde de afgelopen maanden van een ernstige longontsteking. Luc Nuydens die in december aangesteld werd als tijdelijk gemeenteraadslid in de plaats van Chris Schoenmakers, zal ook voor de rest van de legislatuur blijven. Hij neemt nu de plaats in van Herman Lenaerts die gestopt is. (DVGT)