Wereldwinkel in Vorselaar wordt webshop

De Wereldwinkel van Vorselaar wordt een webshop.
Peter Vanderveken De Wereldwinkel van Vorselaar wordt een webshop.
Na 18 jaar sluit de Wereldwinkel in de Kuiperstraat zijn deuren. Toch blijft de werking behouden, want de zaak wordt omgevormd tot een webshop. Klanten kunnen hun producten afhalen in het depot dat vlak tegenover de huidige winkel is gelegen.

Dat de Wereldwinkel sluit, betekent niet dat de duurzame Noord-Zuidwerking er ook mee ophoudt. “De vrijwilligers blijven zich inzetten voor bijvoorbeeld de educatieve activiteiten gericht naar de verschillende scholen, de jaarlijkse Geschenkenbeurs, de aanwezigheid op de Vorselaarse Happening, de samenwerking met Fair Trade-gemeente Vorselaar en tal van culturele verenigingen”, klinkt het. De webshop wordt ondersteund door hun collega’s van Wereldwinkel Kasterlee-Lichtaart-Tielen als leveranciers, naar wie je online meteen wordt doorverwezen. Alle webshops zijn te vinden op https://shop.oxfamwereldwinkels.be.

Zaterdag verhuisde de werking symbolisch van de huidige winkelruimte naar de depotruimte, bij de Sociale Kruidenier aan de overzijde van het huidige winkelpand. Met een hapje en een drankje werden de vele klanten bedankt en konden de eerste bestellingen feestelijk worden afgehaald. Het depot is voortaan open op zaterdag tussen 10 en 12 uur voor het afhalen van bestellingen.