Vorselaar investeert dertien miljoen: Marktplein heraangelegd, gemeentehuis uitgebreid en nieuwe bib

Het voltallige schepencollege van Vorselaar, met burgemeester Lieven Janssens centraal, op het Marktplein. Dat zal in de komende jaren een groener karakter krijgen.
Peter Vanderveken Het voltallige schepencollege van Vorselaar, met burgemeester Lieven Janssens centraal, op het Marktplein. Dat zal in de komende jaren een groener karakter krijgen.
In Vorselaar werd dinsdagavond het meerjarenplan goedgekeurd. Het gaat in totaal om een investering van meer dan dertien miljoen euro. De belastingen stijgen niet. Het straatbeeld zal in de komende vijf jaar grondig veranderen.

In het Kasteeldorp zullen de komende jaren negen rioleringswerken plaatsvinden, waardoor een rioleringsgraad bereikt wordt van 93 procent. Daarmee behoort Vorselaar tot de top in Vlaanderen. 

“Tevens zullen diverse straten heraangelegd worden de komende jaren, maar liefst zeventien in totaal”, zegt burgemeester Lieven Janssens (ACTIEV). “Deze legislatuur staat de heraanleg van het Marktplein gepland. Het zal een groener karakter krijgen. De parkeerplaatsen verdwijnen en het openbaar vervoer wordt omgeleid, zodat de markt gespaard blijft van druk busverkeer. Ook een nieuwe jeugd- en kindercampus in de Cardijnlaan en de uitbreiding van de site rond het gemeentehuis staan op het programma. Ook het masterplan Lepelstraat met woonblokken, een nieuwe bibliotheek en een medische groepspraktijk zal het dorpsgezicht van Vorselaar fel veranderen de komende vijf jaar.”

Elektrische wagens

Alle gemeentelijke gebouwen in Vorselaar krijgen zonnepanelen, er wordt geïnvesteerd in windmolens en er komen elektrische auto’s, CNG-voertuigen en elektrische deelauto’s.  Tegelijk worden de troeven van Vorselaar verder opgewaardeerd, zo komt er een erfgoedspel van Vorselaar, komen er drie educatieve routes en wordt omgeving rond de Schranshoeve opgewaardeerd.

Dat we alle investeringen kunnen doen zonder de personenbelasting te verhogen, is voor ons enorm belangrijk

Lieven Janssens (ACTIEV)

“Dat we dit kunnen realiseren zonder de belastingen te verhogen is voor ons enorm belangrijk”, besluit Lieven Janssens. “Het is al voor het negentiende jaar op rij dat we geen belastingsverhoging hoeven in te voeren. Natuurlijk wordt er hard gewerkt om zoveel mogelijk subsidies binnen te halen, zo werden er liefst éénentwintig subsidies verkregen voor de projecten die op til staan. Vorselaar doet het financieel goed, we staan zelfs in de top 10 in Vlaanderen.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Karel Van Beeck

    En zeggen dat er geen geld is!