Uit eten: De Wingerd

De Wingerd is een sfeervol ingerichte zaak.
Kristof De Cnodder De Wingerd is een sfeervol ingerichte zaak.
Elke week sturen we een journalist op pad om verschillende type restaurants te beoordelen op prijs en kwaliteit. Beloftevol, maar nog niet helemaal gepolijst: zo zouden we restaurant De Wingerd in Vorselaar omschrijven. Het is trouwens niet abnormaal dat er nog ruimte is voor verbetering, want De Wingerd ‘nieuwe stijl’ opende pas een dik half jaar geleden de deuren.

De Wingerd bestaat uit een brasserie- en een restaurantgedeelte. Chef-kok Pieter Coomans en zaalverantwoordelijke Jolien Laenen namen de zaak in het voorjaar van 2018 over van Joliens ouders en hebben de ambitie om de restaurantkeuken op te tillen naar een gastronomisch niveau. Nieuwsgierig als we zijn wilden we het nieuwe concept wel eens uitproberen.

Bij aankomst moesten uw recensent en zijn gezelschap een paar minuten wachten, maar de ontvangst van gastvrouw Jolien was nadien wel erg hartelijk. Ons aperitiefje konden we opdrinken in een aparte, gezellige zithoek. Het mag trouwens gezegd worden dat heel de zaak sfeervol is ingericht. Wat mijn tafelgenote - die voor de gelegenheid Bob was - kon appreciëren is dat er verschillende niet-alledaagse non-alcoholische opties beschikbaar waren. Het door haar bestelde gemberdrankje viel zeker in de smaak.

Tikje droog

Eens aan tafel gingen we voor de avontuurlijke optie, met name het verrassingsdriegangenmenu (37 euro) van de chef. Het voorgerecht was een coquille met schuim van aardpeer, dashiboter (dashi is een bouillon die wordt getrokken van kombu en gedroogde tonijn)en vanille. Lekker was het zeker, alleen vonden we de portie eerder klein. De hoofdschotel bestond uit jonge eend, bospaddenstoelenduxelles (gestoofde fijngesneden paddenstoelen, dus) in cannelloni van knolselder en een truffelsaus. Op de eend viel niets aan te merken. Wel vonden mijn tafelgenote en ik dat de champignons te weinig gekruid waren en dat de knolselderrolletjes wat te hard waren. Het bedje van gefrituurde, flinterdunne aardappelsliertjes waarop alles lag, vormde een originele toets. Tegelijk maakte dit het geheel een beetje droog. Jammer genoeg kregen we iets te weinig saus om dat te compenseren.

De hoofdschotel zag er kunstig uit, maar kon iets meer saus gebruiken.
Kristof De Cnodder De hoofdschotel zag er kunstig uit, maar kon iets meer saus gebruiken.

De afsluiter van de avond was zonder meer een voltreffer: ijs met een toets van pastinaak. Een op het eerste zicht vreemde, maar wel erg geslaagde combinatie. Chef-kok Pieter durft duidelijk te experimenteren en dat leidt soms tot verrassend lekkere creaties.

Slotsom: amper enkele maanden na de opstart haalt de Wingerd 2.0 al meer dan behoorlijke punten. Je voelt aan alles dat de uitbaters gepassioneerd met hun vak bezig zijn en vooruit willen. Om die redenen vermoeden we dat het niveau met het verstrijken van de tijd alleen nog maar zal stijgen. Los daarvan zal u ook op dit moment niet bedrogen uitkomen als u het restaurant een bezoekje brengt.

ONZE SCORE

Eten: 7,5/10

Bediening: 8,5/10

Comfort: 8/10

Vispluk 83

2290 Vorselaar

(014)51 50 13

www.dewingerd.eu

Hapjes: 9- 18 euro

Voorgerecht: 9- 18 euro

Hoofdgerecht: 15- 24 euro

Driegangenmenu: 37 euro (+ 23 euro voor aangepaste wijnen)

Viergangenmenu:  49 euro

Vijfgangenmenu:  65 euro

Maandag en dinsdag gesloten. Van woensdag tot en met zondag doorlopend open vanaf 11.30 uur.

Lees meer over de restaurantrecensies in ons dossier.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.