Stoelendans in Vorselaar nadat schepen Sara Van Rooy (ACTIEV) zich tijdelijk terugtrekt

Schepen Sara Van Rooy, tweede van links, trekt zich terug uit het schepencollege
Peter Vanderveken Schepen Sara Van Rooy, tweede van links, trekt zich terug uit het schepencollege
Vorselaars schepen Sara Van Rooy (ACTIEV) zet haar schepenambt tijdelijk aan de kant. Ze doet dat omdat ze voltijds lerares kan worden en beide jobs niet kan combineren.

ACTIEV, de partij van alle schepenen én de burgemeester, heeft besloten om een aantal wijzigingen door te voeren in de gemeente- en OCMW-raad. Schepen Mizel Gebruers neemt de bevoegdheden van Sara Van Rooy over, tot Sara zich opnieuw kan toeleggen op haar schepenambt. Ondertussen blijft Sara gewoon lid van de gemeenteraad in Vorselaar.

Verschuivingen

Priscilla Geluykens neemt een jaar vroeger dan gepland het voorzitterschap van het Bijzonder Comité Sociale Dienst over van Mizel Gebruers en treedt toe tot het schepencollege. Op de gemeenteraad van 4 februari staan alle beslissingen omtrent de vele verschuivingen op de agenda. 

Zo zal Kobe Vercauteren in de toekomst als eerste schepen door het leven gaan en de rol van burgemeester op zich nemen tijdens afwezigheden van huidig burgemeester Lieven Janssens. Mark Suykens zal worden vervangen als voorzitter van de GeCoRo, Linda Van Oeckel verlaat de gemeenteraad en komt in het Bijzonder Comité Sociale Dienst, Eva Somers neemt de plaats in van Van Oeckel in de gemeenteraad en  Paul Laeremans wordt als gemeenteraadsvoorzitter eind dit jaar niet door Mizel Gebruers vervangen, maar door huidig fractieleider Guy Peeters.

“We wensen uitdrukkelijk Sara te bedanken voor ruim zeven jaar prima dienst in het schepencollege”, klinkt het bij ACTIEV. “We wensen haar veel succes toe in haar nieuwe uitdagingen.”