Schade gescheurd huis groter dan verwacht

De schade aan het gescheurde huis in Vorselaar is groter dan verwacht. Volgens een stabiliteitsdeskundige moet de gescheurde zijgevel - inclusief slaap- en badkamer - volledig afgebroken worden.

Gisteren kwam er een gespecialiseerde firma langs aan de Heirbaan om het gescheurde huis te onderzoeken. "We hebben goed en slecht nieuws gekregen", zegt bewoonster Claudia Peeraer. "Het goede nieuws is dat we terug naar onze woning mogen, zolang we het gescheurde gedeelte niet betreden, want dat is te gevaarlijk. Het gaat om de slaapkamer op het gelijkvloers en de verwarmingsruimte en de badkamer op de eerste verdieping. Die delen zijn nu al afgeschermd", legt Claudia uit. De stabiliteitsdeskundige wil het gevaarlijke gedeelte opnieuw stabiliseren, maar weet niet waar te beginnen omdat bij werken mogelijk het huis in elkaar kan zakken.

"De zijgevel, waarin de scheuren zitten, zal dus volledig afgebroken moeten worden. Dat betekent ook dat de slaapkamer, de badkamer die zopas nog volledig vernieuwd werd en de verwarmingsruimte volledig afgebroken moeten worden. We wachten nu eerst op het burgemeestersbesluit en dan mogen we terug naar onze woning", aldus Claudia.