Plechtige eucharistieviering aftrap van viering 200-jarig bestaan van Zusters van Vorselaar

In 1820 kwamen de eerste zusters toe in het kloostergebouw in Vorselaar.
Adrie de Kok In 1820 kwamen de eerste zusters toe in het kloostergebouw in Vorselaar.
Dit jaar viert de Congregatie van de Zusters der Christelijke Scholen van Vorselaar haar 200-jarig bestaan. Nu zondag 2 februari start men het feestjaar met een besloten viering in de kloosterkapel. Een kring van genodigden zal de viering kunnen bijwonen.

Zondag wordt in het klooster van Vorselaar het startschot gegeven van het feestjaar omtrent het 200-jarig bestaan van de Congregatie van de Zusters der Christelijke Scholen van Vorselaar. Een besloten viering voorgegaan door aartsbisschop van Mechelen-Brussel Jozef De Kesel in aanwezigheid van enkele genodigden bijt de spits af van een lange rij officiële afspraken voor de zusters uit Vorselaar in 2020. Aansluitend aan de viering zondag worden de zusters in de bloemetjes gezet worden.

Druk programma

Met tentoonstellingen, zittingen met gastsprekers, vieringen, een heus feestweekend op het marktplein in oktober en een musical in het teken van het jubeleumjaar gebracht door leerlingen van het Kardinaal Van Roey Instituut eind november staat er voor de zusters uit Vorselaar een druk feestjaar op het programma.