Laïs bestaat 25 jaar en viert dat op Na Fir Bolg Festival

De dames van Laïs zakken op vrijdag 3 juli af naar Na Fir Bolg om er de 25ste verjaardag van hun groep te vieren.
Lais / Winter Tales De dames van Laïs zakken op vrijdag 3 juli af naar Na Fir Bolg om er de 25ste verjaardag van hun groep te vieren.
Het Na Fir Bolg festival in Vorselaar pakt op vrijdag 3 juli uit met een folkavond in de tent aan Sassenhout. Met onder meer FAUN, Kadril, Roots Balsjanté en de dames van Laïs komen de folkliefhebbers volop aan hun trekken.

Annelies Brosens, Nathalie Delcroix en Jorunn Bauweraerts, beter bekend als Laïs zakken vrijdagavond 3 juli af naar Vorselaar voor het het Na Fir Bolg festival. Ze komen er de vijfentwintigste verjaardag van hun folkgroep vieren.  “Het is nauwelijks voor te stellen dat het al meer dan twintig jaar geleden is dat Laïs doorbrak en de Belgische hitparades bestormde met ’t Smidje”, klinkt het bij de organisatie van het Na Fir Bolg festival.

De laatste jaren waren de dames van Laïs voornamelijk in de kerk te vinden. Niet zozeer vanwege een late roeping of herbronnende retraite, meer vanwege een zeer succesvolle tournee langs tal van gebedshuizen. Als resultaat van die tournees werden twee parels van cd’s afgeleverd onder de titels Midwinter Tales 1 en Midwinter Tales 2. Daarna stelden ze een eigenzinnig programma samen rond kleinkunst. Volledig in het Nederlands gezongen, met volledig gevulde zalen als gevolg. 

“Nu zijn ze klaar voor een bloemlezing uit hun eigen repertoire”, klinkt het. “Een genereuze greep uit vijfentwintig jaar Laïs vol hoogtepunten en buitenbeentjes, een muzikale terugblik die eens te meer hun unieke karakter bevestigt.”

Eerder kondigde het festival in Vorselaar ook al de komst van onder meer Ertebrekers rond Filip Kowlier, Stash en Raymond van het Groenewoud aan. Na Fir Bolg vindt plaats in het weekend van 3, 4 en 5 juli op het festivalterrein aan Sassenhout.