Koffie en croissants voor alle leerkrachten

Een lekker ontbijtje om de dag mee te beginnen.
Vanderveken Een lekker ontbijtje om de dag mee te beginnen.
In het kader van Dag van de Leraar werden gisterochtend alle leerkrachten van Vorselaar door de gemeente en de Thomas More-hogeschool uitgenodigd voor een stevig ontbijt. Dat dat in Vorselaar zo groots wordt aangepakt is niet toevallig - het is immers het grootste onderwijsdorp van Vlaanderen.

In geen enkel ander Vlaams dorp vind je meer onderwijsinstellingen dan in Vorselaar: van het kleuteronderwijs tot de hogeschool, het kan er allemaal onder de kerktoren. Met meer dan 3.500 leerlingen en studenten ademt het dorp onderwijs.


Uit de gemeentemonitor bleek onlangs nog dat liefst 99% van de jongeren er tevreden is over de onderwijsvoorzieningen. De Dag van de Leraar mocht dus niet onopgemerkt voorbij gaan. Alle leerkrachten in Vorselaar werden voor een ontbijt uitgenodigd op de Markt, met croissants en een (hart)verwarmend tasje koffie.


Na het ontbijt was de Dag van de Leraar voor de hogeschool nog niet achter de rug. De lerarenopleiding van Thomas More nam deel aan de actie 'Saved by the bell': leerlingen en leerkrachten zijn wel eens opgelucht als ze 's avonds de schoolbel horen, maar miljoenen kinderen en jongeren in de wereld horen dat zelden of nooit.


Aan de docenten van de lerarenopleiding werd daarom gevraagd om vrijdag bij het begin van elke les de (school)bel eens goed te laten rinkelen zodat iedereen kan horen dat elk kind en elke jongere recht heeft op kwaliteitsvol onderwijs. (WDH)