Kastelendorp blaast 900 kaarsjes uit

Het opvallende logo van de hand van ex-burgemeester Hugo Janssens vormt een blikvanger naast de kerk.
Foto Maria De La Cruz Het opvallende logo van de hand van ex-burgemeester Hugo Janssens vormt een blikvanger naast de kerk.
900 jaar. Zo lang al bestaat de gemeente Vorselaar. Wie Vorselaar binnenrijdt, ziet voor de kerk een gigantisch houten kunstwerk - het werk is ongeveer 3 meter hoog en 9 meter breed - in 3D staan. '22900', de postcode van Vorselaar, met een extra nulletje erbij om de 900 jaar duidelijk te maken.

"Jef Boeckmans en Hugo Janssens, onze ere-burgemeester maar tegelijkertijd ook schrijnwerker, hebben het prachtige kunstwerk helemaal vrijwillig gemaakt ter ere van het feestjaar", zegt burgemeester Lieven Janssens (Actiev) enthousiast. Om de verjaardag te vieren, vinden twee feestweekends plaats. Vandaag en morgen en ook na de zomer, op 8, 9 en 10 september. "Tijdens het eerste weekend herstellen we onder meer Lichtmis koopdag in ere en is er een heemkundige natuurwandeling door de landschappelijke geschiedenis van Vorselaar", zegt de burgemeester. Vandaag kan je vanaf 9 uur in vijf horecazaken - café De Toekomst, taverne Cardijn, café Den Engel, café Den Tip en brasserie De Schranshoeve - terecht voor een gratis pannenkoek bij een consumptie, ter ere van Lichtmis. Duizend pannenkoeken worden uitgedeeld aan inwoners. Op vier pleintjes in het centrum vinden vandaag koopdagen plaats. Je kan er klokken, schilderijtjes, meubels, boeken enzoverder op de kop tikken. De goederen worden per opbod verkocht. Zondag vindt een wandeling plaats tussen 13.30 en 16.30 uur aan de schapenstal op de Dijkbaan. (JOBG)