Ex-wereldkampioenen Wellens en Vervecken sturen hun jonge opvolgers het veld in

Bart Wellens neemt de leiding met een hoop crossertjes in zijn wiel.
Peter Vanderveken Bart Wellens neemt de leiding met een hoop crossertjes in zijn wiel.
Negen jaar na de laatste Superprestige-veldrit in Vorselaar, was het woensdag de beurt aan de allerkleinsten. Onder het goedkeurend oog van Vorselaarse veldritmonumenten Bart, Geert en Lucien Wellens zakten een negentigtal crossers tussen 3 en 13 jaar af richting de dreef in Vorselaar voor de zesde jeugdinitiatie veldrijden.

Cyclocross Vorselaar organiseerde woensdag namiddag voor de zesde keer een jeugdinitiatie veldrijden. Er daagden een negentigtal rennertjes op om samen met veldritcoryfeeën Bart Wellens, Erwin Vervecken, Arne Daelemans en Peter Van Santvliet de bossen rondom het kasteel van Vorselaar in te duiken.

Voorzitter van Cyclocross Vorselaar Geert Wellens ontvangt zaterdag meer dan vierhonderd crossers op de provinciale kampioenschappen veldrijden.
Peter Vanderveken Voorzitter van Cyclocross Vorselaar Geert Wellens ontvangt zaterdag meer dan vierhonderd crossers op de provinciale kampioenschappen veldrijden.

Provinciale kampioenschappen

“We organiseren al negen jaar onze eigen veldritten in Vorselaar”, zegt voorzitter van Cyclocross Vorselaar Geert Wellens. “Sinds zes jaar verbinden we ook deze initiatie jeugdveldrijden aan ons programma.” 

In Vorselaar organiseerde deze crossdelegatie al meerdere malen de provinciale kampioenschappen veldrijden. Zo ook nu zaterdag 14 september. Er vinden kampioenschappen plaats in de Vorselaarse dreef voor amateurs, masters, juniores, elites zonder contract, beloften en de dames. “Meer dan vierhonderd renners zullen hier zaterdag aan de start staan in de verschillende categorieën”, aldus Geert. “Neem daarbij nog een dikke duizend supporters en het is duidelijk dat Vorselaar na het Wellenstijdperk nog steeds cross ademt.”

De allerkleinsten dat extra zetje geven om een bergje op te geraken, dat vind ik het allerplezantste

Bart Wellens
Peter Van Santvliet, Bart Wellens en Erwin Vervecken begeleiden de jonge crossers tijdens de jeugdinitiatie veldrijden.
Peter Vanderveken Peter Van Santvliet, Bart Wellens en Erwin Vervecken begeleiden de jonge crossers tijdens de jeugdinitiatie veldrijden.

Ex-wereldkampioen en uithangbord van de cross in Vorselaar Bart Wellens geniet van de jeugdinitiatie veldrijden op woensdagnamiddag. “Het is superplezant om met die ‘mannekes’ bezig te zijn”, bevestigt Bart. “De allerkleinsten die je dan een zetje kan geven om een bergje op te geraken op ons parcours, dat vind ik het allerplezantste aan dit evenement.”

Goede doel

Cyclocross Vorselaar hecht er ook belang aan om hun steentje bij te dragen aan het goede doel. Zo wordt de opbrengst die de jeugdinitiatie op woensdag met zich meebrengt volledig geschonken aan GVT Den Troon uit Vorselaar.  Dat is en gezinsvervangend tehuis voor 22 personen met een verstandelijke handicap.

Hier en daar verschijnt er al eens een verdwaalde fietser tussen de talrijke crossertjes op het parcours
Peter Vanderveken Hier en daar verschijnt er al eens een verdwaalde fietser tussen de talrijke crossertjes op het parcours
Veldritplezier voor de allerkleinsten in Vorselaar.
Peter Vanderveken Veldritplezier voor de allerkleinsten in Vorselaar.
In de Vorselaarse dreef geven de jonge veldrijders het beste van zichzelf
Peter Vanderveken In de Vorselaarse dreef geven de jonge veldrijders het beste van zichzelf
De opvolging van Wout van Aert lijkt verzekerd tijdens de jeugdinitiatie veldrijden in Vorselaar.
Peter Vanderveken De opvolging van Wout van Aert lijkt verzekerd tijdens de jeugdinitiatie veldrijden in Vorselaar.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.