De mooiste plekjes van de Kempen vereeuwigd tijdens ‘Zomerschilderdagen’

François Slaets legt de laatste hand aan zijn schilderij van de Vorselaarse Schapenstal.
Peter Vanderveken François Slaets legt de laatste hand aan zijn schilderij van de Vorselaarse Schapenstal.
Tientallen schilders hebben dinsdag de prachtig gerenoveerde Schapenstal in natuurgebied Schupleer vereeuwigd in hun werk. Dat deden ze in het kader van de ‘Zomerschilderdagen’.

De kunstenaars zetten hun eerste penseelstrepen al rond de klok van tienen dinsdagochtend op doek en de laatste kunstenaars pakten hun spullen in tegen sluitingstijd rond vijf uur. Zowel de kunstenaars als de bezoekers konden in de stal terecht voor een lekker biertje of een frisdrank. ‘Zomerschilderdagen’ is een wekelijks evenement dat door Kempens Karakter op poten werd gezet.  Elke dinsdag van juli en augustus krijgen kunstenaars de kans om te schilderen in open lucht op de mooiste plekjes in de Kempense regio.

Tientallen kunstenaars gingen in Vorselaar aan het werk tijdens de eerste dag van de ‘Zomerschilderdagen.’
Peter Vanderveken Tientallen kunstenaars gingen in Vorselaar aan het werk tijdens de eerste dag van de ‘Zomerschilderdagen.’

De komende weken zijn de kunstenaars onder meer te zien aan de Watermolen van Grobbendonk, het Fort van Kessel en het Begijnhofpark in Herentals.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.