Philippe Weymans en Ilya Chardome lieten de site al volledig opkuisen en plaatsten twee containers voor een pop-up zomerbar.
Volledig scherm
Philippe Weymans en Ilya Chardome lieten de site al volledig opkuisen en plaatsten twee containers voor een pop-up zomerbar. © Kristof Pieters

Voormalige tennisclub Ter Poorte krijgt nieuw leven ingeblazen als padel- en klimclub: “Twee snelst groeiende sporten op één stek”

TemseTwee Temsenaren, Ilya Chardome (44) en Philippe Weymans (38), slaan de handen in elkaar om de voormalige tennisclub Ter Poorte nieuw leven in te blazen. Er komen negen padelterreinen en een hal voor boulderen, klimmen op lage hoogte zonder touwen. “We bundelen dus twee populaire groeisporten op één site”, klinkt het ambitieus. Eind deze maand opent het duo er ook een zomerbar.

  1. Eerste 12- tot 15-jarigen aan de beurt, hier en daar een angstige blik : "Vriendelijke verpleegster stelde me gerust, niets gevoeld van prik”
    PREMIUM
    Tienen/Boutersem/Hoegaarden/Kortenaken/Glabbeek

    Eerste 12- tot 15-jarigen aan de beurt, hier en daar een angstige blik : "Vriende­lij­ke verpleeg­ster stelde me gerust, niets gevoeld van prik”

    In het vaccinatiecentrum aan de Goossensvest in Tienen was vandaag opvallend veel jong volk. De eerste ‘lading’ 12- tot 15-jarigen kreeg er een eerste prik. Iedereen was blij er te zijn, maar hier en daar viel ook een bleek gezichtje te spotten. Opmerkelijk: niet de zalvende woorden van mama of papa die (verplicht) meekwamen konden de angst wegnemen, wél die van de vriendelijke verpleegsters en medewerkers.