Exclusief voor abonnees

Joris Gaens (31) volgt Broers op als Voerens burgemeester: “Ik ben een pak rustiger dan Huub, maar daarom niet minder enthousiast”

Joris Gaens wordt vanaf januari burgemeester van Voeren.
Mine Dalemans Joris Gaens wordt vanaf januari burgemeester van Voeren.
Dat hij vanaf 2020 de Voerense sjerp zou dragen, hield Joris Gaens als twintiger niet meteen als mogelijke piste voor ogen. Maar het kan aardig verkeren. In april 2018 werd hij door de iconische burgervader Huub Broers himself gevraagd om de lijst van Voerbelangen te vervoegen. “Ik had aanvankelijk niet de indruk dat men bij mij zou aankloppen”, zegt de ondertussen 31-jarige Gaens zonder valse bescheidenheid. “Het was een onverwachte wending. Maar ik heb er zin in en kijk uit naar mijn nieuwe uitdaging.”

“De jeugd is er klaar voor”, kondigde Huub Broers eind september aan op de gemeenteraad. Vroeger dan verwacht volgt Hilde Broers – dochter van – Joris Gaens in 2020 op als OCMW-voorzitter en wacht Gaens de uitdagende taak om de burgemeester op te volgen. “Ik ben een pak rustiger dan Huub”, klapt Gaens uit de biecht. “Maar daarom zeker niet minder enthousiast of gemotiveerd.”

Jouw vader zetelde altijd in de gemeenteraad en jouw nonkel zat voor Voerbelangen lang in de OCMW-raad. Heb je politiek met de paplepel binnengekregen?

Je hebt 23% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.