Heem en Natuur stelt jaarboek voor in de Commanderie

kasteel commanderie
rv kasteel commanderie
Het 40ste jaarboek D’r Koeënwoof is door Heem en Natuur voorgesteld in de Sint-Pieterskerk in Sint-Pieters-Voeren. De presentatie vond plaats na een excursie aan de forellenvijvers, De Commanderie en het binnenplein van het gelijknamige kasteel.

In deze editie van het kleurrijk geïllustreerde jaarboek brengen acht auteurs bijzondere artikels over de geschiedenis van Voeren en merkwaardige verhalen uit de gemeente. Zo verscheen er onder meer een artikel over de klokken van Sint-Pieters-Voeren door Emiel Lemmens, de toponymische verkenning aan de buitengrens van Moelingen door Willy Machiels en de wildcamera’s voor natuuronderzoek door Liselotte Bollen. De vereniging Heem en Natuur geeft naast dit kleurrijke jaarboek ook het ‘Voerens Blaedsje’ uit voor haar leden. 

De forellen van Sint-Pieters-Voeren

Een vijftigtal belangstellenden meldden zich het voorbije weekend aan bij de poort van de Commanderie. Julien Geelen, auteur van het artikel ‘De forellen van Sint-Pieters-Voeren’ fungeerde als deskundige gids. Nadien bezochten de aanwezigen de Sint-Pieterskerk, waar uitleg werd gegeven door Emiel Lemmens, auteur van ‘De klokken van Sint-Pieters-Voeren’ en mocht iedereen het mooi uitgevoerde exemplaar van D’r Koeënwoof mee naar huis nemen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.