Wij gingen proeven bij Resto Bazil

Resto Bazil
LBR Resto Bazil

Langs de Kruisstraat in Vleteren gingen mijn man en ik eten bij Resto Bazil. Je stapt binnen in een gerestaureerde boerderij uit 1867. Wij gingen proeven of je er lekker kan eten.

Het restaurant ‘Resto Bazil’ straalt vanaf de parking een familiesfeer uit. De zaak is landelijk gelegen en dat biedt veel mogelijkheden. Vooraan het restaurant is er een terras en genoeg plaats waar de kinderen zich kunnen uitleven met de ter beschikking gestelde fietsjes. De alpaca’s die je bij aankomst aantreft op de weide voor het restaurant zijn een extra troef. Ook achteraan is er mogelijkheid om te tafelen en voor de kinderen om te spelen. Binnen vind je een gezellige zaal met haardvuur en speelhoek.

Wachtbordje
LBR Wachtbordje

Op de menukaart staan visspecialiteiten, vleesgerechten.. Maandelijks stellen ze nieuwe suggesties voor en elke maand kan je genieten van een ander maandmenu. Bij onze aperitief werden we getrakteerd op een wachtbordje bestaande uit drie kleine hapjes en die konden ons zeker bekoren. Mijn man koos voor het maandmenu (40 euro). Als voorgerecht krijgt hij een ragout van witte en groene asperges met een rilette van gerookte zalm. Ik hoor hem niet klagen en hij werkt het bordje op zijn gemak naar binnen. Een goede start voor hem. Ik kies voor de gerookte zalm klassiek getooid (15 euro) en ik heb er niets op aan te merken. Door het afhaken van enkele jobstudenten zien we de chef af en toe aan onze tafel verschijnen om de borden te serveren. Het gebrek aan extra handen voelen we niet in de bediening. De volledige avond worden we uitstekend in de watten gelegd.

Over naar het hoofdgerecht. Mijn man krijgt saltimbocca alla pollo. Dat was kip, gandaham en mozzarella di bufala. Ik koos voor de vol-au-vent (24 euro) met frietjes, onder het motto: ‘het moet niet altijd spectaculair zijn’. Het gerecht van mijn man is lekker en valt bij hem zeker in de smaak. De saus die bij de kip wordt geserveerd, is voor mij wat te gepeperd. Mijn hoofdgerecht valt wat tegen. Het is lekker, maar net iets te droog. Mijn man vindt dan weer van niet. Smaken verschillen natuurlijk.

Voorgerecht: gerookte zalm klassiek getooid
LBR Voorgerecht: gerookte zalm klassiek getooid
Dessert: vanille ijs met aardbeien
LBR Dessert: vanille ijs met aardbeien

We belanden bij mijn favoriete deel van ons restaurantbezoek: het dessert. Zijn dessert was vanille ijs, aardbeien en witte chocolade. Ik koos voor de vanille ijs met aardbeien (7,50 euro). Allebei toppers en een lekkere afsluiter van ons restaurantbezoek. Resto Bazil krijgt van ons vier sterren. Het eten is er lekker en je wordt er goed bediend.

Onze score:

* eten: 6,5/10

* bediening 9/10

* comfort: 8,5/10

* voorgerecht: 15 euro

* hoofdgerecht: 24,00 euro

* nagerecht: 7,50 euro

* maandmenu: 40 euro

Kruisstraat 2 - 8640 Westvleteren - +32 (0)57 40 02 77 - info@restobazil.be

Van 1 april t.e.m. 30 juni is het restaurant geopend vanaf 12 uur op van woensdag tot en met zondag. Maandag en dinsdag is Resto Bazil gesloten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.