Uitbouw De Sceure start in februari 2019

Ontmoetingscentrum De Sceure.
Foto Depestele Ontmoetingscentrum De Sceure.
De plannen voor de integratie van de gemeentediensten in De Sceure zijn definitief. Op de bouwvergunning is het nog even wachten, maar in het voorjaar van 2019 zouden de werken van start gaan.

"In februari 2019 willen we van start gaan met de werken, want de ruwbouw moet klaar zijn in juli 2019 voor ons bierfestival. De werken zullen ongeveer een jaar duren", zegt burgemeester Stephan Mourisse (Landelijke Volkspartij). De renovatiekosten van het huidige gemeentehuis waren 1,5 miljoen euro en dat was te hoog. Uit een haalbaarheidsstudie bleek een verhuis van de gemeentediensten naar ontmoetingscentrum De Sceure haalbaar te zijn. "Er moeten werken uitgevoerd worden, zodat iedereen zijn eigen plaats heeft. Naast het huidige gebouw komt een nieuwbouw van 120 vierkante meter. Op de benedenverdieping komt er de bibliotheek en boven komt de raadzaal en trouwzaal. In het huidige gebouw van de Sceure komt de balie, dienst burgerzaken, politie en OCMW. De dienst Vrije Tijd en Toerisme is er al. Op de bovenverdieping komen de kantoren van de burgemeester, schepenen en de algemeen directeur, de financiële dienst en de technische dienst. Voor de plattelandsklassen is er jammer genoeg geen plaats meer. De bouwvergunning is er nog niet, maar de aanvraag zou geen problemen mogen geven."

Budget

Een budget van 850.000 euro wordt voorzien voor de geplande werken. "Het is de bedoeling dat we binnen het budget blijven en dat is volgens de architect haalbaar," aldus burgemeester Mourisse. (LBR)