Rescuewagens van De Zonnegloed krijgen gratis zwaailichten

GROOTHANDEL D-SIGN INVESTEERT IN DIERENOPVANGCENTRUM

Karel Ackaert van De Zonnegloed kan binnenkort veiliger uitrukken met zijn rescuewagens.
Foto Flamand Karel Ackaert van De Zonnegloed kan binnenkort veiliger uitrukken met zijn rescuewagens.
Twee rescuewagens van dierenpark De Zonnegloed uit Vleteren krijgen binnenkort flitsers en een lichtbalk van D-Sign. De groothandel in zwaailichten uit Veurne schenkt deze gratis weg. De Zonnegloed, dat verwaarloosde dieren opvangt, kan de signalisatie goed gebruiken. "Wanneer ze dieren in nood ophalen, staan hun voertuigen vaak langs drukke, slecht verlichte wegen", legt Dimitri Salembier, zaakvoerder van D-Sign uit.

Elk jaar kiest groothandel D-Sign een project waaraan zij op logistieke wijze ondersteuning kunnen geven. Het bedrijf leerde vorig jaar de organisatie van dierenopvangcentrum De Zonnegloed kennen.


"Ik ging er langs met mijn zoon en het project sprak me onmiddellijk aan", vertelt Dimitri Salembier, zaakvoerder D-Sign Belgium. "De Zonnegloed vangt meer dan 500 dieren op in een omgeving die zo dicht mogelijk aanleunt bij hun natuurlijke habitat. Voor het park komen de dieren op de eerste plaats en dan pas de bezoekers. Toch is een bezoek aan het park erg de moeite. Zo'n project wil ik met veel plezier een handje helpen"

Beren

Het verhaal van twee beren die gered moeten worden, bleef de zaakvoerder bij. "Beren Mimi en Uli zitten opgesloten in een veel te kleine kooi in Albanië. De dieren kunnen nauwelijks bewegen in hun ruimte van beton en staal en zitten bovenop hun eigen uitwerpselen. De kooi staat bij een restaurant in de stad Skhkodër in het noorden van Albanië. Wij konden dan ook niet aan de zijlijn blijven toekijken." Twee kleine voertuigen worden ingezet voor het ophalen van dieren. Deze werden voorzien van zwaailichten door D-Sign. "Wanneer ze dieren ophalen, staan hun voertuigen vaak langs drukke wegen op plaatsen waar ze niet goed zichtbaar zijn. Een goede signalisatie was hier dus nodig. Beide voertuigen werden uitgerust met flitsers en een lichtbalk met de laatste technologieën." De installatie kostte 2.350 euro. "Dat is normaal niet het bedrag dat we investeren, maar voor De Zonnegloed maakten we graag een uitzondering."

Schouderklopje

De installatie is een stap vooruit voor De Zonnegloed.


"Het investeren in zwaailichten voor onze rescuewagens stond al een eindje op ons verlanglijstje. We zijn heel dankbaar dat we dit werden aangeboden. Dit is een schouderklopje voor ons en toont ons dat we goed bezig zijn", aldus Karel Ackaert, verantwoordelijke De Zonnegloed. "Of de beren Mimi en Uli naar De Zonnegloed komen, is niet zeker. We weten dat er twee beren komen. Welke het worden en wanneer, dat weten we niet", besluit hij.