Opfrisbeurt voor Kruisboomstraat-Eikhoekstraat

Na de opfrisbeurt: Komende vanuit de Kruisboomstraat en zicht op de Eikhoekstraat.
Vleteren Actief Na de opfrisbeurt: Komende vanuit de Kruisboomstraat en zicht op de Eikhoekstraat.
Kruispunt Kruisboomstraat-Eikhoekstraat krijgt opschoonbeurt om verkeersveiligheid te verhogen.

Gemeenteraadslid Luc Derdaele diende in de verkeerscommissie, vanuit Vleteren Actief, een aanvullend punt in betreffende het kruispunt Kruisboomstraat - Eikhoekstraat. “De fietsers die vanuit de richting Poperinge komen, moeten meestal de remmen dichtknijpen aangezien het verkeer komende uit de Kruisboomstraat zich op het fietspad moet plaatsen om het verkeer te kunnen zien van de Eikhoekstraat”, klinkt het bij Vleteren Actief. “Vanuit de commissie werd geadviseerd dat AWV diende in te staan voor een rode coating op het fietspad, dit niet enkel op dit punt maar langs gans de N321 en zijstraten, en voor de aanbreng van een stopstreep met bijhorende signalisatie waaronder stopbord en vooraankondigingsbord. De gemeente diende een aanvullend reglement op te maken voor de gemeenteraad, een groot bord te plaatsen met aankondiging ‘gevaarlijk kruispunt fietsers’ en nakijken wiens eigendom de begroeide (rechter)akkergrens is, om dit nadien op te kuisen.”

De stopstreep, het stopbord en het vooraankondigingsbord komen in de Kruisboomstraat. “Zodanig dat de automobilisten voldoende op tijd verwittigd worden van het komende gevaarlijk kruispunt en ook verplicht worden te stoppen, dat is nu nu niet het geval is. Er is enkel een gevarendriehoek. Een fietssuggestiestrook is er ook niet Bij het oversteken van de Kruisboomstraat is er geen enkele ‘aanduiding’ van fietspad. Dit zou nu deels opgelost worden door een rode coating aan te brengen, waarvoor de auto’s moeten stoppen met een de plaatsing van een stopbord.

Ondertussen heeft de oppositiepartij een verandering opgemerkt aan het kruispunt. “We zagen dat de rechterhoek, waarvan sprake, ondertussen een grondige opschoning heeft gekregen. Het is zeer positief dat de gemeente zo vlug heeft gereageerd op deze vraag. Hopelijk volgen de andere maatregelen ook heel snel. De opfrisbeurt zorgt er voor dat de autobestuurders in de kruisboomstraat nu een beter zicht hebben op het verkeer vanuit de Eikhoekstraat die van de rechterkant komt. Er werd hierbij ook gediscussieerd over het plaatsen van spiegels om het zicht naar links te vergroten. Want als je nu staat tot aan de komende stop, dan kan je de fietsers bijna niet zien komen. Je wordt zo als het ware verplicht verder uit te rijden. Een spiegel zou ook welkom zijn vanuit de Zwijnlandstraat, aan de overkant, een paar meter verder in de straat. Het probleem hierbij is dat de N321 een gewestweg is en dit onder de bevoegdheden AWV valt. AWV wil echter geen spiegels plaatsen. Zij beweren dat dit tot een verkeerde inschatting van de bestuurder en dus ook tot mindere veiligheid kan leiden. Het grootste deel van de gemeenteraadsleden was er nochtans van overtuigd dat een spiegel daar wel op zijn plaats zou zijn. De burgemeester beloofde nogmaals navraag te doen bij AWV.”

Zicht vanuit Eikhoekstraat: geen stop, geen fietsstrook..
Vleteren Actief Zicht vanuit Eikhoekstraat: geen stop, geen fietsstrook..
Voor en na de opfrisbeurt: Komende vanuit de Kruisboomstraat en zicht op de Eikhoekstraat.
Vleteren Actief Voor en na de opfrisbeurt: Komende vanuit de Kruisboomstraat en zicht op de Eikhoekstraat.
Zicht vanuit Kruisboomstraat en Eikhoekstraat: geen stop, geen fietsstrook..
Vleteren Actief Zicht vanuit Kruisboomstraat en Eikhoekstraat: geen stop, geen fietsstrook..Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.