Nieuw omheining in De Zonnegloed, binnenkort automatische drinkbakken

Nieuwe omheining langs domein De Zonnegloed
De Zonnegloed Nieuwe omheining langs domein De Zonnegloed
In dierenopvangcentrum De Zonnegloed worden nog altijd verbeteringswerken uitgevoerd. Een nieuwe omheining rond het domein werd afgewerkt en binnenkort wordt werk gemaakt van automatische drinkbakken.

“De oude verblijven moeten opgeknapt worden. Naast verzorging van onze dieren hoort dat er ook bij. Ons team zit niet stil”, zegt verantwoordelijke Karel Ackaert. “We proberen hier en daar verbeteringswerken uit te voeren. Dat hangt ook een beetje af van ons budget. De door de overheid opgelegde verplichte omheining rond ons domein is nu afgewerkt.”

In de komende maanden moeten ook alle dierenverblijven automatische drinkbakken krijgen. “Nu moeten onze verzorgers elke dag twee tot drie keer rondrijden met een grote ton water om alle dieren van drinkwater te voorzien. Dit zal dus veel tijd besparen, die we dan weer voor de dieren kunnen gebruiken. Hiervoor moeten we door het hele park een waterleiding aanleggen. Een groot werk waar we nu bijna mee klaar zijn.” 

Een ander lopend project is een automatisch bevochtigingssysteem in de reptielenafdeling. “Reptielen hebben specifieke verzorging nodig en dit per soort. Elke soort heeft ook een eigen biotoop nodig. Vochtigheid is daar een onderdeel van. Je kunt dit manueel doen, maar met meer dan dertig soorten is dit een tijdrovende karwei. We hebben daarom besloten om dit wat meer te gaan automatiseren.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.