Leerlingen zamelen geld in voor De Zonnegloed

Juffen van de Kinkelrups uit Zwijndrecht kwamen naar dierenopvangcentrum De Zonnegloed met een bokaal met ingezameld geld.
L Bailliu Juffen van de Kinkelrups uit Zwijndrecht kwamen naar dierenopvangcentrum De Zonnegloed met een bokaal met ingezameld geld.

De Zonnegloed in Vleteren kreeg onverwacht bezoek van juffen van de Kinkelrups uit Zwijndrecht. Ze kwamen langs met een bokaal vol ingezamelde centen. Samen met hun leerlingen hadden ze zandkoekjes gebakken in de vorm van dieren. "Ze hoopten om die te verkopen en zo geld in te zamelen om te kunnen schenken aan De Zonnegloed als steun voor de opvang van dieren in nood. Af en toe worden we aangenaam verrast door mensen die geld inzamelen voor onze dieren", vertelt verantwoordelijke Karel Ackaert. "De leerkrachten en leerlingen hoopten om zo'n 200 euro te kunnen schenken, maar de opbrengst overtrof alle verwachtingen en uiteindelijk kon 728 euro geschonken worden." Vooral naar de winterperiode toe is de dierenzorg afhankelijk van donaties, adopties, extra bezoeken om de voeding en verzorging van de vele dieren te garanderen. "We hopen dat de donkere dagen en het mindere weer er niet voor zal zorgen dat mensen onze dieren geen bezoek meer brengen. Na de herfstvakantie is bezoek elk weekend mogelijk", aldus Karel. (LBR)