Landelijke Gilde Vleteren plaatst bank langs Groenestraat

Landelijke Gilde Vleteren-bank langs de Groenestraat (Martin Dejonckheere, José Veryser, MIchel Mazereel, Dries Pauwelyn, Dirk Van Hee, schepen Marnick Lauwers en Filip en Krista Carton-Metsu).
Landelijke Gilde Vleteren Landelijke Gilde Vleteren-bank langs de Groenestraat (Martin Dejonckheere, José Veryser, MIchel Mazereel, Dries Pauwelyn, Dirk Van Hee, schepen Marnick Lauwers en Filip en Krista Carton-Metsu).
De Landelijke Gilde Vleteren heeft hun eigen bank een plaatsje gegeven. Die vind je terug aan de Groenestraat 8 in Woesten, aan de hoeve van Filip en Krista Carton-Metsu.

Tijdens de gezinsfietstocht van Landelijke Gilde Vleteren, werd de bank ‘ingezeten’. In de Groenestraat werd de bank geplaatst bij het bord van ’t Veur-ende ‘Van Biet tot Suiker’ en het kapelletje dat daar werd gebouwd na de Tweede Wereldoorlog door de familie Emiel Catteeu. Emiel was toen landbouwer en bouwde het kapelletje uit dankbaarheid voor de thuiskomst van zijn zoon Andre, die tijdens de oorlog krijgsgevangene was geweest. Met de Landelijke Gilde-bank zorgt de Landelijke Gilde van Vleteren samen met nog 250 andere gildes voor een rust-en picknickplekje in het landelijke Vlaanderen. De Landelijke Gilde Vleteren maakte van de gelegenheid gebruik om nog eens de actie tegen zwerfvuil in de kijker te plaatsen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.