Landelijk Gilde plaatst zitbank aan kapelletje in Vleteren

Landelijke Gilde Vleteren
LGV Landelijke Gilde Vleteren
De Landelijke Gilde Vleteren heeft een plekje gevonden om een bank te plaatsen. De bank wordt officieel ‘ingezeten’ op zondagavond 14 juli tijdens de gezinsfietstocht.

Na een oproep werden er drie locaties voorgesteld om de Landelijke Gilde-bank te plaatsen. In de Groenestraat 8 in Woesten aan de hoeve van Filip en Krista Carton-Metsu, bij de hoeve van Jo en Regine Kestier-Morlion in Westvleteren of bij de molen in Oostvleteren. De winnaar met 96 stemmen was de hoeve van Filip en Krista Carton-Mahieu. De bank wordt geplaatst bij het bord van ’t Veur-ende ‘Van Biet tot Suiker’ en het kapelletje dat daar werd gebouwd na de Tweede Wereldoorlog door de familie Emiel Catteeu. Emiel was toen landbouwer op dit bedrijf en bouwde het kapelletje uit dankbaarheid voor de thuiskomst van zijn zoon Andre, die tijdens de oorlog krijgsgevangene was geweest.

De bank wordt officieel ‘ingezeten’ op zondagavond 14 juli tijdens de gezinsfietstocht. Deze start om 18 uur in Westvleteren aan nv Deroo Landbouwmachines in de Koekuitstraat 3 in Westvleteren. Een halte is voorzien voor een kort officieel moment met een drankje. Graag inschrijven tegen vrijdag 12 juli bij Michel Mazereel op 0474/06.99.86 of via michel.mazereel@gmail.com. Inschrijven kan ook bij Dirk Van Hee op 0476/59.07.28 of via vanhee.recour@belgacom.net of bij José Veryser op 0494/66.75.64 of via joseveryser@hotmail.be. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.