Jaar cel voor man die drugs in kaarsen verstopt

De 40-jarige F.V. uit Vleteren is door de rechter in Ieper veroordeeld tot een celstraf van een jaar, deels met uitstel. Bij hem thuis werden drugs gevonden, die verstopt waren in kaarsen.

De speurders vielen op 26 maart dit jaar binnen in de woning van de veertiger uit Vleteren. De man werd verdacht in een Brussels dossier rond diefstal. De politie ontdekte evenwel grote hoeveelheden drugs, onder meer 1,2 kilo speed, hormonale producten en geneesmiddelen.


F.V. werd door de onderzoeksrechter aangehouden en hij zit momenteel nog steeds in de cel. De beklaagde weigerde mee te werken uit vrees voor represailles uit het milieu. Zijn raadsman zei in de rechtbank dat er van dealen geen sprake was en dat het enkel om bezit voor eigen gebruik ging. "Hij kocht grote hoeveelheden aan, omdat hij dan een tijdje weg kon", klonk het.


De rechter legde de beklaagde een jaar cel met uitstel op, waarvan het deel dat hij in voorarrest zat effectief. Ook moet hij een boete betalen van 8.000 euro, waarvan 6.800 euro met uitstel. Hij zal zich aan voorwaarden moeten houden. (CMW)