3.000 geïnteresseerden bij eerste online testverkoop Westvleteren

De interesse in het bier van de Sint-Sixtusabdij is groot.
Henk Deleu De interesse in het bier van de Sint-Sixtusabdij is groot.
De monniken van de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren hebben dinsdag een eerste digitale verkoopmoment gehouden. Al onmiddellijk registreerden zich drieduizend bierliefhebbers op de site bij het testmoment. “Dat ging zo goed als probleemloos.”

De broeders van Westvleteren verkopen hun bier voortaan via een webshop. Inbellen via de biertelefoon was praktisch niet meer werkbaar. Via de webshop is het makkelijker malafide aankopers te weren. Klanten moeten zich eerst registeren en een profiel aanmaken. Wie inlogt, komt in een ‘wachtkamer’ terecht. Daarbij zullen consumenten die al lang geleden een bestelling hebben geplaatst, voorrang krijgen op mensen die recenter een krat bestelden.

Dinsdag vond een eerste verkoopmoment plaats om de website te testen. “Er hebben zich drieduizend bierliefhebbers geregistreerd en dat verliep zonder problemen”, zegt de woordvoerder van de abdij. “Hier en daar moeten wel nog wat zaken bijgestuurd worden. We luisteren nu goed naar de feedback van klanten en proberen ons aan te passen. We testen ook of het voorraadsysteem goed werkt.”

Klanten kunnen maximum twee bakken bier bestellen per twee maanden. Komende vrijdag volgt een tweede testmoment. Vanaf 26 juni starten de gewone verkoopmomenten. Maandelijks zullen er twee verkoopmomenten zijn. Plannen voor productieverhoging zijn er niet. De verkoop blijft ook alleen bestemd voor particulieren.

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Broeder Manu Van Herck, abt van de abdij, gaf vorige week tekst en uitleg bij de nieuwe manier van verkopen.
Henk Deleu Broeder Manu Van Herck, abt van de abdij, gaf vorige week tekst en uitleg bij de nieuwe manier van verkopen.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Anneleen Buedts

  Ook zo dinsdag een uur in de wachtrij gestaan.. Nu alweer bijna 2 uur. Er zal wel meer fout lopen dan hier en daar iets...

 • Kris Sedeyn

  Het is maar wat ze verstaan onder 'hier en daar een paar zaken bijsturen'... Eergisteren account aangemaakt,vandaag van 10h00 tot 10h25 verscheen bij inloggen enkel dat de site niet bereikbaar was.... om 10.25 eindelijk ingelogd waarna ik de boodschap kreeg dat ik in de wachtrij stond... wat tot 60 minuten of langer kon duren. Exact 11 uur werd ik eraf gegooid met de boodschap dat alles uitverkocht was...?

 • walter Bogaert

  Ben niet binnengeraakt , dju toch. telefonisch wel altijd.vrijdag opnieuw proberen

 • Ricci Latte

  Ieder zijn ding... ik heb al lekkerder bier gedronken waar veel makkelijker en goedkoper aan te geraken valt, vandaar... Ieder zijn ding!

 • Guy de Meeûs d'Argenteuil

  Graag een lijst van deze 3000 geïntresseerden. Indien niet = fake news.