Opening terrassen in Hasselt 
Pieter,Louis,Kyle en Arthur
Volledig scherm
PREMIUM
Opening terrassen in Hasselt Pieter,Louis,Kyle en Arthur © Mine Dalemans

Vlaming trok massaal naar terras voor eerste pintjes: “8 mei moet nationale feestdag worden”

Na bijna zeven maanden zijn sinds gisteren de terrassen weer open. T-Day vatte op sommige plaatsen al om 8 uur ‘s morgens aan. En dat beetje regen kon niemand veel deren, al trok er na het doorbreken van de zon in de namiddag steeds meer volk naar de terrassen. Ook onze regioreporters waren overal in Vlaanderen van de partij.  

 1. Sweeping van alle Gentse groenzones leverde vijf achtergelaten drugsspuiten op: “In het najaar komen er extra dropboxen”
  Gent

  Sweeping van alle Gentse groenzones leverde vijf achtergela­ten drugsspui­ten op: “In het najaar komen er extra dropboxen”

  Sinds een kind zich in oktober 2019 prikte aan een zwerfspuit in een parkje aan de Wasstraat, voert de stad ‘sweepings’ uit van alle groenzones. De laatste gebeurde in november 2020, en leverde ‘slechts’ vijf spuiten op. “We blijven dit doen, de Groendienst en de veegploegen kijken trouwens dagelijks uit naar zwerfspuiten”, zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld).
 2. Politie verdedigt zich na racismeverhaal in Franstalige krant: “Werken al jaar op afspraak, maar vrouw dacht dat we haar niet wilden helpen”
  Ninove

  Politie verdedigt zich na racismever­haal in Franstali­ge krant: “Werken al jaar op afspraak, maar vrouw dacht dat we haar niet wilden helpen”

  Een vrouw uit Ninove heeft in de Franstalige krant Le Soir de politie van Ninove aangevallen nadat ze haar zogezegd niet wilden helpen met een klacht rond racisme en een aanrijding in de stad. De vrouw ging samen met haar vader naar het politiekantoor om aangifte te doen. Toen de politie daar vroeg om deze namiddag terug te komen en een afspraak te maken, gingen ze in Brussel klacht indienen en reageerde ze vol onbegrip. “Het gaat hier om een zuiver misverstand”, zegt korpschef Philippe De Cock.