Links: Johny Vermoesen van café Dachterdeer in Affligem tussen de zakken en dozen die vrijdag al werden afgeleverd. Rechts: Aline en Jean-Philippe bij het al ingezamelde materiaal in de Engelse Wandeling 18 in Kortrijk.
Volledig scherm
Links: Johny Vermoesen van café Dachterdeer in Affligem tussen de zakken en dozen die vrijdag al werden afgeleverd. Rechts: Aline en Jean-Philippe bij het al ingezamelde materiaal in de Engelse Wandeling 18 in Kortrijk. © Tom Vierendeels/Peter Lanssens

Vlaanderen toont zich van zijn warmste kant: zo steunt u de zwaar getroffen gebieden

Ons land heeft de afgelopen dagen te maken gekregen met hevige, overvloedige regenval. Het noodweer eiste officieel al meer dan 20 dodelijke slachtoffers. Maar ook de materiële schade is gigantisch groot. Honderden woningen liepen onder water of raakten zelfs volledig verwoest. “Solidariteit is goud waard”, klonk het zonet bij minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) op de persconferentie. En dat zien we ook in Vlaanderen, waar tal van solidariteitsacties en initiatieven worden opgestart om de getroffenen te helpen.