Een luchtbeeld van Leuven vanop de hoogste toren van Sint-Maartensdal, een wijk die als erfgoed wordt beschouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
Een luchtbeeld van Leuven vanop de hoogste toren van Sint-Maartensdal, een wijk die als erfgoed wordt beschouwd. © Vertommen

Vlaamse Stadsmonitor deelt rapporten uit aan steden en gemeenten: ontdek hier hoe de Leuvenaars hun stadsbestuur beoordeelden

Het is de tijd van het jaar waarin er met rapporten wordt gezwaaid en zelfs gemeente- en stadsbesturen ontsnappen daar niet aan. De Vlaamse Stadsmonitor -een driejaarlijkse bevraging van de burger- is ondertussen een traditie en geeft het bestuur een leidraad over het gevoerde beleid, zowel in de voorbije jaren als voor de toekomst. Is Leuven de primus van de klas volgens de burger of is er nog veel werk aan de winkel?

2 reacties

 • Rudy Van Overtstijns

  1 maand geleden
  Leuven een goede stad? Aan wie hebben ze dat gevraagd? Met iedereen goed kunnen samen wonen? Wel voor mij is Leuven kapot, oudere mensen die wat slecht te been zijn moeten in het stad niet meer komen, want binnenkort kan je zelfs met de bus niet meer in het centrum raken.
 • Dominique Hermys

  1 maand geleden
  Ze hebben een hoge hoed voor zichzelf.
 1. Kurt maakte 34 portretten die je goed moeten laten voelen: “Nog tot eind augustus blijven ze in het straatbeeld”
  Ternat

  Kurt maakte 34 portretten die je goed moeten laten voelen: “Nog tot eind augustus blijven ze in het straat­beeld”

  Op zes verschillende locaties in Ternat zijn 34 feelgoodfoto’s van fotograaf Kurt Van Strijthem van De Fotograaf te vinden. “Kotsbeu was ik het om tijdens de lockdown al die teneergeslagen mensen te zien rondlopen”, verklaart hij. “Daarom wilde ik de mensen goed laten voelen. Op originele wijze verrasten verschillende inwoners iemand die ze al maanden niet meer hadden gezien met de portretten tot gevolg.” Nog tot eind augustus kan je de portretten tijdens een bewegwijzerde wandeling bekijken.