De tijdelijke steenslagverharding wordt terug weggehaald zodat de werken maandag kunnen heropstarten.
Volledig scherm
De tijdelijke steenslagverharding wordt terug weggehaald zodat de werken maandag kunnen heropstarten. © Kristof Pieters

Vlaamse Milieumaatschappij geeft groen licht voor heropstart rioleringswerken in Polderstraat na PFAS-vervuiling

ZwijndrechtGoed nieuws voor de bewoners van de Polderstraat in Zwijndrecht. De rioleringswerken werden vorige maand stilgelegd nadat een PFAS-verontreiniging werd vastgesteld in het bemalingswater. De Vlaamse Milieumaatschappij heeft nu in spoedprocedure toch een vergunning afgeleverd voor de droogzuiging van de werf.

 1. Vier schepenwissels in één klap: CD&V kiest voor verjonging en vernieuwing
  Roeselare

  Vier schepenwis­sels in één klap: CD&V kiest voor verjonging en vernieu­wing

  De Roeselaarse bestuursploeg zal er vanaf 2022 anders uitzien. Eind dit jaar geven CD&V-schepenen Griet Coppé, Marc Vanwalleghem en Dirk Lievens de sjerp door, net als Vooruit-schepen Henk Kindt. Ze worden opgevolgd door vier CD&V’ers: Stefaan Van Coillie, Mieke Vanbrussel, Francis Debruyne en Matthijs Samyn. Ook Rina Arteel geeft als lid van het Bijzonder Comité Sociale Dienst de fakkel door. “Met de vernieuwde ploeg willen we Roeselare verder dienen, eerlijk en vol gedrevenheid”, zegt burgemeester Kris Declercq.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.