Vissersboot botst tegen Straussbrug

Door een botsing met een vissersboot moeten er midden volgende week enkele noodherstellingen gebeuren aan de Straussbrug in Zeebrugge.

De botsing gebeurde donderdag even na de middag. Dat veroorzaakte aanvankelijk heel wat verkeershinder, omdat het bewuste schip terug richting voorhaven moest varen en de omleidingsweg voor het verkeer zo niet kon gebruikt worden. De brug wordt gebruikt door zowel treinen, trams als voertuigen en liep ernstige schade op. "Omdat we geen risico's wilden nemen, hebben we meteen een expert laten komen om de stabiliteit van de brug te laten bekijken. Daardoor was de brug een tijdje afgesloten voor alle verkeer", zegt Jan Goemaere, verantwoordelijke van de Maritieme Toegang tot de haven. Na controle bleek dat alleen treinen nog over de brug mogen rijden in afwachting van de herstellingswerken.

"Toch zal dat in normale omstandigheden niet voor extra verkeershinder zorgen", vertelt Jan Goemaere. "De brug wordt door het verkeer enkel benut als de Visartsluis gebruikt wordt. We hebben met havenmaatschappij MBZ afgesproken dat de sluis voor de scheepvaart gestremd blijft tot de brug tijdelijk hersteld is, zodat er geen verkeerschaos ontstaat. Na de noodherstellingen kan alles opnieuw normaal verlopen." (MMB)

De reling en het brugdek zelf hebben schade opgelopen.
Benny Proot De reling en het brugdek zelf hebben schade opgelopen.